Tällä viikolla koin TOKO-herätyksen. Sitä(kin) lajia voi ihan aikuisten oikeesti treenata hauskasti, monipuolisesti ja rajoja rikkoen Sunnuntaina tokohurmos -treeniporukan kanssa ensin päämäärätöntä vähän-sinnepäin-tylsällä rutiinilla treenailua. Maanantaina ja tiistaina käytiin Jennin tokovalmennustunneilla jotka vihdoin avasivat tämänkin jäärän silmät. Tai pitäisikö sanoa aivot Tehtiin ihan uudenlaisia juttuja, ei juurikaan pilkun piipertämistä tai muuten perinteistä.

Hypyn kulmia treenailtiin kutsumalla koiraa edestakaisin hypyn yli eri kulmista. Tämä oli Rumballe helppo, agilitypohjalla, vaikka onhan se tokohyppy aivan erilainen. Sitten hieman sivuaskelia, joissa oikealle siirtyminen sujuu kohtuudella mutta vasemmalle paljon hiomista että ohjaaja oppii hallitsemaan askeleensa ja suunnan mihin on menossa. Paikallaolotreenissä Rumbbis oli huippu, ei lähtenyt mihinkään houkutteluista huolimatta EVL-tyylinen käskytys tuottaa vielä vaikeuksia, mutta sekin paranemaan päin.

Tiistaina käytiin läpi uutta "idaria" ja katsottiin jääviä. Rumba on näköjään unohtanut ne kun joku ei ole muistanut treenata juuri ollenkaan. Nyt kun koetta ei ole ihan lähellä niin kokeillaan vahvistaa seisomista peruuttamisen avulla, jospa se siitä selkenisi. Ja lopulta viikon ehkä hauskin treeni! Aiheena oli nouto, mutta aivan uudella tavalla! Sekoitettiin siihen mukaan kaikkia muita liikkeitä. Mm. luoksetulossa heitettiin kapula ja käskettin noutaa. Ensin kaukoja ja sitten nouto. Suurin osa noudoista tehtiin vielä aivan eri suuntaan kuin perinteisesti eteenpäin. Viime aikoina meillä on ollut noudossa hieman vireongelmia kun laskin sitä välillä turhan alas, joten pari vauhdikasta perinteistä väliin kun koira alkoi mennä hieman epävarmaksi. Mutta tällaista meille lisää ettei aivan urauduta rutiineihin!