Rumbalin toiset jatkokurssin treenit activella. Tällä kertaa mentiinkin ihan oikeita radanpätkiä, joista ensimmäinen oli jopa 7 estettä pitkä, koostuen hypyistä ja kahdesta putkesta jotka oli asetettu kaarelle. Siinä tuli harjoiteltua myös vinoja estekulmia. Rumba suoritti radan heti oikein, joskin aavistuksen verran varasti lähdössä, ja kuulemma ohjasin sitä kuin pikkukoiraa Kieli ulkona . Toisella yrityksellä ohjaus oli paljon parempaa ja uskalsin luotta siihen enemmän ja ohjata kauempaa. Yksi rima taisi tulla alas. Voi tuota pikku tykkiä Cool.

Itsenäisesti treenattiin sitten väliajalla tietysti kontakteja, ja niiden lisäksi rengasta ja pituus-pussi -sarjaa. Uutena opeteltiin keinua niin että koira juoksutettiin keinun päähän avustajan pitäessä keinua paikallaan ja sitten koira nostettiin pois. Eka kerta meni suht ok, mutta toisella kertaa Rumba ehti hypätä alas keinun päästä (onneksi oli sellainen matala "vauvakeinu") eikä sen jälkeen meinannut enää mennä päähän asti. Saatiin se kuitenkin kerran onnistumaan ja lopetettiin toistaiseksi siihen. Lisäksi vielä vähän keinun kolauttelua.

Ohjausharjoitteena tehtiin yhdellä hypyllä esteen kiertämistä, tavoitteena saada koira "nuolemaan" siivekettä ja hyppäämään todella tiukassa kulmassa. Niin se pitkärunkokin saatiin kääntymään parin yrityksen jälkeen. Kotiläksyksi tuli harjoitella tätä kierrättämällä koiraa puiden ympäri. Sitähän me ollaan jo harjoiteltukin, joskin vähän "löysästi", eli pitäisi yrittää saada se kääntymään paljon tiukemmin.

Toinen ratatreeni oli hieman aiempaa lyhyempi, 5 estettä. Siinä tavoite oli saada jarrutettua koiraa ennen 2. hyppyä, ja kääntää se sitten tiukasti putkeen. Ja mitä tekikään Rumba? Jarrutti kyllä kivasti, mutta hyppäsi kuitenkin sen hypyn, ja sitten takaisin syömään namin. Höh. Niin ne esteet jo vetää sitä puoleensa Nauru Lisäksi karkaili taas lähdössä, mikä johtunee uudesta paikasta ja toisista koirista. Saatiin kuitenkin onnistumaan koko juttu, tosin loppusuoran kanssa oli vähän tekemistä kun se ei vielä irtoa eteenpäin kovin hyvin.