...vaikka jotain sellaista saattaisi joku päätellä kun ei ole muuta päivitelty. Mutta syy on toki laiskassa sihteerikössä. Siispä pikakatsaus viime aikojen treeneihin.

Agilityryhmät Activella pyörähtivät käyntiin ja ollaan ehditty jo kolmesti käydä Marin treeneissä. Rumban vauhti on mieletön, ja se kuulemma hyppää jo aikuisten lailla. Tällä hetkellä rimat on nostettu jo 45 cm:iin.  Jospa tässä pikku hiljaa alkaisi hilaamaan niitä ylöspäin. Jonkin verran on ollut ongelmaa esteiden ohittamisessa, mutta ollaan saatu paljon vetoa esteille lisää. Ohjausrytmikin alkaa vähitellen kehittyä, vaan on se niin nopea että paljon treeniä vaatii lisää. Onneksi Rumba reagoi ohjaukseen todella hyvin, mikä helpottaa hommaa kummasti. Vielä kun saisi omat jalat taipumaan käännöksiin ja muuhun nopeammin :D

Toko on ollut vähän retuperällä kesän aikana... Maahanmeno alkaa kuitenkin hahmottua taas sille tasolle missä se oli nuorempana, eli suorin jaloin mennään. Saisi vielä olla nopeampi. Liikkeestä pysähtyminen on kehittynyt ihan kivasti. Vielä ei koira kestä sitä että liikun sen taakse seistessä.

Jälkikurssin viimeinen kerta oli elokuussa. Tehtiin pitkähkö jälki nurmikentälle, jossa oli helppo tarkkailla miten koira etenee. Pikku haahuilua välissä, ja ympäristön häiriöt vaikuttivat työskentelyyn. Lisäksi kolme harjoitusta jäljen nostamisessa. Ne sujuivat ok, kunhan muistan pitää liinan löysällä ja antaa koiran työskennellä itsenäisesti. Kaaria kävin treenaamassa myös itsekseni. Lisäksi on ollut treenissä keppien nostaminen, mikä sekin alkaa hahmottua pienen koiran mieleen.