Rumban kanssa käytiin tokottelemassa valmennusryhmän mukana. Treenattiin uudessa paikassa, mikä toi taas uusia haasteita. Mutta täytyy sanoa että pieni eläin on mennyt kovasti eteenpäin mitä tulee vieraisiin paikkoihin. Toki vähän ihmetytti, mutta melko hyvin pystyi keskittymään kuitenkin.

Aluksi paikallaolo istuen, mikä sujui kivasti vaikka Päivi oli liikkurina :) Sitten treenattiin paikallamakuusta lähinnä jättöjä ja paluuta. Sekin meni ihan kivasti ja Rumba pysyi paikallaan sekä nousi istumaan aina ensimmäisestä käskystä. Viimeksi siinä oli ongelmia ja tarvi tuplakäskyt, mutta nyt paljon parempi.

Treenailtiin hetki seuraamista, sekä hampaiden katsomista. Seuraamisessa oli keskittymisvaikeuksia outojen ihmisten liikkuessa kentällä. Hampaiden katsominen sujui kohtuudella, se onkin hyvä keskittymisharjoitus apinalle :P Muiden treenatessa otettiin vielä paikalla makuuta, istumista ja seisomista. Ne menivät ihan kivasti uudesta paikasta huolimatta ja onnistuin mm. kiertämään koiran ympäri makuussa ja istumisessa. Tällä kertaa käytössä oli myös hyppyeste ja kokeilimme sitä pari kertaa. Ensin Rumba hyppäsi esteen, mutta oli sen jälkeen menossa repulle. Näytin sille kosketusalustan uudelleen, ja sitten tapahtuikin kummia. Koira kiersi esteen muutamaan kertaan ja juoksi alustalle... Saatiin sitten onnistumaan kun heitin namin esteen yli, jonka jälkeen suoritus palasti mieleen. Hyvä juttu että saatiin treenata hyppyäkin vieraassa paikassa!