Rumba aloitti Active Dogilla agilityn alkeiskurssin joka alkoikin oikein reippaasti tunnin treeneillä sekä lauantaina että sunnuntaina. Kävelimme hallille molempina päivinä ja saatiin samalla vähän autotreeniä. Sitä tarvittais kyllä lisää jotta turhanpäiväinen tuijottelu jäisi pois. Harmi kun kauko-ohjattava sitruunapanta ei oikein toimi pakkasessa...

Lauantaina treenejä veti Mari, ja sunnuntaina Mikko. Ollaanhan me jonkin verran agia kokeiltukin, mutta uusia esteitä ja juttuja tuli taas. Ensimmäisenä oli pöytä, jota ei olla harjoiteltu vielä ollenkaan (kas kummaa kun se este aina tuppaa unohtumaan). Enimmäkseen treenattiin mini-pöydällä ja se sujui hyvin. Pari kertaa kokeilin myös maksipöytää, ja hienosti hiffasi pieni koira senkin :) Lisäksi otettiin hyppyä, putkea, sekä hyppy-putki yhdistelmää sekä kutsuen että sivusta ohjaten. Kutsuttuna Rumba ohitti putken kerran, mutta tämähän onkin meille ihan uusi juttu. Yhden mokan jälkeen sekin meni ok. Erityisen ylpeä olen siitä kuinka hienosti pentu muisti vielä kepit! Mehän ollaan treenattu keppejä kujalla kotipihalla ennen lumen tuloa, ja sen lisäksi pari toistoa vinokepeillä pentukoulussa. Noin kolmeen kuukauteen ei siis niitä olla harjoiteltu, ja toisella kerralla Rumba jo pujotteli vinokepit kuin vanha tekijä. Superia :))

Sunnuntaina oli vuorossa puomi, joka nyt ensimmäistä kertaa ihan oikeassa koossa. Ensin Rumballa oli tasapaino vähän hukassa (sillä on nyt ilmeisesti kasvun takia vähän ongelmia hahmottaa takajalkoja), mutta sitten pieni koira saikin vauhtia tassuihin ja mentiinkin kiitäen koko este. Pysähtyminen on nyt taas unohtunut, mutta eiköhän sekin muistu pian mieleen. Sitten mentiin pussia, joka onkin Rumballe tuttu ja helppo este. Lopuksi otettiin jopa kolmen esteen sarjaa, hyppy-hyppy-suora putki. Ensin otettiin se remmissä niin että menin kutsumaan koiraa putken taakse ja Mikko varmisti hihnalla että menee oikein. Sitten otettiinkin ihan sivusta ohjaten, molemmin puolin. Todella hienosti Rumba etenee suoraan. Toki lelu putken takana auttoi asiaa ja palkkasinkin sitä lelulla melko paljon. Kiva että koira on nyt hoksannut narulelun idean, eli sen kanssa on kiva leikkiä ohjaajan kanssa ja muuten se on ihan tylsä ;)

Juu, ja nyt se on sitten tehty. Kaksi ravunsyöttiä ilmoitettu Tampereen KV näyttelyyn. Lizzu, joka on erään bc:n ansiosta ihan karvaton, menee valioluokkaan. Ja Rumba siinä ohella pentuluokkaan. Tietysti juuri kun olin saanut ilmottautumiset postiin, alkoi taas pentuselle pukata yläpurentaa joka oli välillä ehtinyt tasoittua kauniiksi tasaiseksi riviksi. Noh, eipä meillä mitään tavotteita ole, jos nyt edes sais sen treenattua niin että esiintyminen sujuu ok :)