...ja sihteerikkö on taas laiskotellut. Mutta ollaan ehditty puuhailla monenlaista.

Rumba kävi tokottelemassa keskiviikkona valmennusryhmän mukana. Uusi paikka aiheuttaa yhä hämmennystä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Maassa pysyminen tuottaa suurta tuskaa vieraassa ympäristössä eikä se kovin kaksisesti pysynyt vaikka olin paikallani ja ihan lähellä. Tätä pitää yrittää treenailla ahkerasti. Lisäksi jatkettiin seuraamisen hinkkaamista, sekä treenattiin paikalla seisomista.

Lizzun torstaitreeneissä vauhtia ja poweria saatiin taas Vuokon menoa katsellessa. Liz kiiteli ja liiteli hurjaa vauhtia, myös kontaktit ja kepit. Kontakteille saatiin Minnalta vinkki mitä pitää kyllä kokeilla (jos muistaa). Eli koira vedetään alas niin että kämmen osoittaa koiraan päin. Siis ranteesta taitettuna. Joo, ei tuosta varmaan kukaan älynny mitään mutta onpahan kirjattu itselle ylös.

Wapun jälkeen lauantaina käveltiin Rumban kanssa viimeisiin aamutreeneihin, jossa oltiin tällä kertaa kahdestaan. Kontaktisulkeisia pidettiin aluksi. A-esteellä pysähtyminen oli päässyt unohtumaan, mutta palautui nopeasti mieleen. Puomi sen sijaan on aikas hieno! Keinua käytiin myös kolistelemassa. Hieman tuottaa ongelmaa kun Rumba on nyt keksinyt että välttyy kolinalta kun hyppää sen yli eikä koske tassulla ollenkaan. Keinua treenaamme siis vielä niin että yritän saada koiran paukauttamaan keinun omalla tassullaan jotta se tottuisi kolinaan. Lisäksi treenattiin pikku radanpätkää, sekä paikallaan oloa esteen takana. Ihan jees. Lopuksi sitten vielä tokoiltiin. Seuraamista peilin edessä. Nyt alkaa pikku hiljaa vasemmalle kääntyminenkin sujua. Vielä kun saisi kontaktin pysymään myös ilman namia... Ehkä se siitä joskus... Hyppyäkin otettiin, kosketusalustalla ja ilman. Ilman alustaa Rumba on vähän hämillään, mutta naksutin kun se pysähtyi ja menin palkkaamaan.

Eilen alkoi sitten Rumban agilityn erikoisjatkokurssi Active Dogilla. Aluksi tsekattiin kaikilta pujottelu, sekä kontaktit ja harjoiteltiin tiukkaa käännöstä hypyn jälkeen. Pujottelu oli hieman unholassa, mutta äkkiä koira äkkäsi mistä oli kyse ja painoi vinokepit menemään. Voi kun piha kuivuisi pian ja sais viritellä omat kujakepit ja treenata päivittäin. Huoh. Kontaktien stopit olivat taas loistavat. Mari ehdotti että nyt voisi alkaa lisää varioimaan treenejä, ja vaikkapa kävelemään paikallaan, ja sitten eteenpäin. Tätä voisi ottaa kotonakin omalla kapistuksella. Lopuksi vielä lyhyt ratapätkä jossa koira otettiin vastaan kahden hypyn takaa ja käännettiin tiukasti sivulle putkeen. Hyvinhän sekin meni kun vaan osas ohjata oikealla kädellä ja kääntyä ajoissa :)