TOKO
Tokossa treenissä on ollut viime aikoina pääasiassa nouto. Ostin Rumballe jopa pk-kapulan, 650g. Ihme ja kumma, miss sihtisuu nosti sen lähes mukisematta maasta ilman suurempia houkutteluita Metallikapula sen sijaan tuottaa entistä suurempia ongelmia. Hyi, eihän sellaista voi suuhun ottaa kun hampaat kalisee ikävästi Muuten on kyllä tokorintamalla ollut melko hiljaista, ehkä pitäisi aktivoitua taas senkin suhteen?

Agility
Rumba on oppinut pysähtymään myös A:n kontaktille! Ja tosi hienosti sen tekeekin, mutta ilman remmiä kontakteista saa vain unelmoida. Keppien hakemista eri kulmista on myös treenattu kovasti, se tuottaa vielä suuria vaikeuksia kun vauhtia on paljon ja notkeutta vähän AD:n treeneissä mentiin helpohkoa rataa, jossa koira jätettiin parin esteen taakse ja sitten tiukka kääntö poispäin. Rumba on kyllä taitava, kun vaan muistaisi itse käyttää vartaloa tehokkaasti. Samoin mentiin ympyrän muotoista rataa jossa esteet hieman hankalissa kulmissa. Aivan mielettömän upeasti sain R:n ohjattua pelkällä vartalolla! On se vaan tykki
Keinu edelleen tökkii, viime aikoina mennyt jopa pahemmaksi vaikka olen pitänyt taukoa siitä. Huoh. Ehkä se joskus...

Jäljestys
Tein viikolla Rumballe jäljen jossa runsaasti keppejä. Jäljellä se pysyi melko hyvin, mutta keppejä se ei vielä osaa ilmaista. Tosin jonkin verran edistystä havaittavissa kuitenkin. Joku blackout tuli, ja laitoin epähuomiossa joka kepin alle namin vaikka oli tarkoitus jättää osa ilman. No namit toki haisivat nokkaan, ja kepit nousivat pyynnöstä. Osasta se meni kuitenkin ohi ja loppujäljellä koira oli aivan hukassa hetken aikaa. Ehkä juuri nyt ei ole kovin hyvä aika jäljestää kun metsä on täynnä populaa, voipi olla että jälkiä on hieman liikaa kokemattomalle koiralle. Niin, ja kerran R pysähtyi syömään hirven jätöksiä. Hohhoijaa.