Vaikka ollaan töistä lomalla, niin treeneistä ei. Blogi on kylläkin jäänyt päivittämättä...

Agility
Kotipihalla on otettu keppejä, mikä sujuu hyvin. Vielä pitäisi pystyä lähettämään koira kepeille, toistaiseksi se onnistuu vain pannasta ohjaamalla. Hmmm... Kunhan se alkaa sujumaan niin ajattelin alkaa poistamaan ohjureita pikku hiljaa. Eiköhän pujottelu ole kunnossa syksyyn mennessä. Kentällä ollaan käyty treenaamassa myös kontaktiesteitä, ja keinuakin jonkin verran. Vielä pitää harjoitella runsaasti keinun liikettä jotta koira oppii rentoutumaan siinä. Hyvin se kyllä uskaltaa juosta sinne päähän asti. Muistin virkistämiseksi ollaan otettu myös lyhyitä ratapätkiä. Nostin rimat nyt 40cm asti eikä se tuottanut ongelmia. Lizzukin pääsi käymään radalla pitkästä aikaa. Otin sen kanssa kontakteja, mitkä sujuivat vauhdikkaasti, sekä pikkuista hyppykiemuraa. Hyvin oli muistissa esteet, mutta juoksusta ei ole vielä aivan kahta kuukautta, joten eipä odoteta liikoja.

TOKO
Melkein joka päivä on tehty jotain tokojuttuja. Seuraaminen on alkanut sujumaan kohtuudella, mutta mennään vielä pelkästään lyhyitä pätkiä. Rumba jaksaa jo pitää kontaktia melko kivasti ja oikealle käännöksessä pysyy enimmäkseen lähellä. Kotipihalla ja hallilla siis, vieraammassa paikassa pää pyörii kuin pöllöllä ja keskittymiskyky aivan hukassa. Hyppyä päästiin myös pitkästä aikaa treenaamaan pariinkin otteeseen. KAS:n hallilla se sujui oikein mukavasti, mutta valmennusryhmän treeneissä ulkokentällä Rumba ei ensin meinannut muistaa koko juttua ja jouduin auttamaan sitä, lisäksi se liikkui esteen takana mitä ei ole pitkään aikaan tehnyt. Uusi käsky liikkeestä seisomiseen alkaa hahmottua pienen beeceen päässä ja se onnistuu jo vain pienten apujen turvin. Liikkeestä maahanmeno on sen sijaan ottanut takapakkia runsaasti, se on nykyään todella hidas eikä koira "putoa" maahan vaan menee lähinnä istumisen kautta. Huoh. Nopeat maahanmenot ja tekniikan mieleen palauttaminen tehotreenissä siis. Paikallamakuu on siitä kummallinen että se onnistuu paremmin vieraassa paikassa vaikka on häiriötä ympärillä. Hallilla se ei malta pysyä ollenkaan paikallaan. Luulen että liike on liian tylsä ja pitäis olla paljon seurattavaa jotta malttaa pysyä aloillaan. Edistystä on tapahtunut myös luoksepäästävyydessä, Rumba jopa malttaa pitää kontaktia eikä hötkyile enää niin paljon kuin aiemmin.

Jäljestys
Jälkikurssilla tehtiin pitkähkö jälki hiekkatielle. Makkaraa oli muutaman metrin välein,mutta niistähän Rumba ei juuri välitä. Muuten jäljestys meni todella hienosti, nenä maassa ja sitä rataa. Pari harhailua, mutta pääosin pysyi jäljellä. Lisäksi ohjaaja teki kaaren, johon lähdettiin puolivälistä ja tarkoitus oli saada koira lähtemään oikeaan suuntaan eikä takajäljelle. Hienosti onnistui. Seuraavana päivänä käytiin vielä Päivin ja Pihka -mummon kanssa jäljestämässä. Rumballe tehtiin pitkähkö jälki ja kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa myös keppejä jäljelle. Ne löytyivät kyllä makkaran avulla, mutta vielä ei pieni koira hoksannut että kepit pitäisi merkata. Tätä treeniä siis lisää. Muutoin jäljestäessä mentiin muutamia kertoja harhaan ja kaikki muu kiinnosti kovasti. Olisko hirvi tai muu eläin vasta kulkenut siinä paikassa?

Paimennus
Pitkästä aikaa käytiin myös paimentamassa, tällä kertaa Tyrnävän pelloilla. Aluksi lampaita oli iso lauma. Rumba pidettiin pitkässä liinassa. Tarkoitus oli saada koira pysymään lampaiden takana minun ollessa niiden edessä. Melko rauhallisesti koira tulikin, tosin se saattoi johtua liinasta joka oli melko raskas. Yllättäen se jopa pysähtyi käskystä kun vauhti alkoi kasvaa liiallisesti. Liikkeellelähtö sen sijaan tökki, mutta epäilen hieman liinaa syypääksi siihen. Toisella vuorolla otettiin pienempi noin viiden lampaan lauma ja kuljetettiin se laitumen toiseen päähän. Meni ihan kivasti, tosin lampaillakin oli vetoa juuri siihen nurkkaan. Sitten hieman erilaista treeniä lopuilla lampailla. Paimennettavat eläimet olivat aitauksessa, ja yritettiin saada Rumba tasapainoon lauman toiselle puolen. Jotenkin sitä vielä ahdistaa kovasti olla yksin siellä, mutta muutamia kertoja se onnistui todella hienosti. Tätä pitäisi ottaa runsaasti jotta koiralle tulisi itsevarmuutta hallita yksin laumaa.

Temput
Temppuja on myös treenattu säännöllisesti. Rumba osaa hienosti viedä pyykkiä koriin ja enimmäkseen osuukin oikeaan paikkaan. Esineiden nostamista lattialta on myös harjoiteltu kovasti ja olen yrittänyt keksiä koko ajan uusia tavaroita mitä voisi poimia. Metallinen linkkari tuottaa eniten hankaluuksia, sitä ei haluaisi millään ottaa suuhun.