Jänesniemen kurssien päälle vielä sunnuntai-illan tokohurmostelut. Tällä kertaa oli vain seitsemän koirakkoa treenaamassa, joten hyvin jäi aika itse kullekin. Otettiin Rumban kanssa vähän sekaisin kaikkea.

Ruutu
Aluksi lyhyeltä matkalta lähettämistä, mikä sujui ok eikä targetin kanssa pahemmin yritetty riehua, ihan vähän vaan Kokeilin kerran maahanmenoa ruudussa, mutta R alkoi ennakoimaan sitä heti, joten se unohdettiin nyt toistaiseksi. Lopulta vielä ruutua täydestä matkasta, mikä oli nappisuoritus. Sitten vielä kävelyharjoituksia ilman ruutua, eli koira maahan ja otettiin liikkeen loppuosaa. Sivulletuloa pitää vielä treenata jotta osaa tulla oikein, siihen tulikin hyviä vinkkejä. Ihmeellistä että näinkin mitättömällä treenimäärällä ruutu on melko hyvässä kondiksessa. Ilmeisesti R:n lemppariliikkeitä

Nouto
Ensimmäisellä yrityksellä R ryntäsi heti kapulan perään, joten käskin istumaan ennen heittoa kunnolla ja kädellä avustaen. Ensin onnistui tällä tavalla, mutta sen jälkeen koira meni vähän haluttomaksi. Siispä lisää leikkiä ja nopeita palautuksia, ja pitää kiinnittää huomiota omaan kroppaan jotta pysyy paikallaan. R ei kuitenkaan pureskele kapulaa eikä tiputa sitä ennen käskyä. Varmaankin esineiden nosteluharjoitus on auttanut tähän.

Seuraaminen
Otettiin ihan lyhyitä pätkiä. Nykyään haahuilu on jäänyt vähän vähemmälle, mutta edistämistä ja sivusuunnassa irtoamista tapahtuu silti ajoittain. Pitäisi opettaa sille vielä joku käsky millä sen saisi tulemaan jalkaan kiinni jos meinaa irrota.

Hyppy
Ei mennyt kyllä ollenkaan hyvin vaikka tämä on ollut yksi Rumban bravuureista. Tepsutti hypyn takana muutamia askeleita, ja sitten pyrki kiertämään estettä mitä ei ole tehnyt aikoihin. Onnistuneen suorituksen jälkeen lopetettiin.

Paikallaolot
Otettiin oikeastaan ensimmäistä kertaa paikallaoloa istuen ja R pyrki menemään maahan joka välissä. Tätä siis lisää. Maassa se oli sitten ihan hyvin, tosin jonkin verran ennakoi muiden käskytystä. Onneksi saatiin sitten vielä treeniä kun Kaisa ystävällisesti luetteli kaikenlaisia käskyjä Rumban ollessa perusasennossa. Pari kertaa jouduin kieltämään ennakoinnista ja sen jälkeen istua törötti kauniisti