Tornion TOKO-kokeessa oli tarkoitus petrata edellistä tulosta, ja niinhän me tehtiin lopulta. ALO2 ja 144p oli lopputulos vaikka olin jo vähällä keskeyttää alkumetreille. Vaan ystävälliset toimitsijat puhuivat ympäri ainakin kokeilemaan yhtä liikettä ja miettimään keskeyttämistä vasta sitten. Kootut selitykset alla.

Luoksepäästävyys 9
Nousi seisomaan ja meni tuomaria vastaan. Tätä ei ollakaan viime aikoina kovin paljoa treenattu ja olis pitänyt jämäkämmin käskeä istumaan.

Paikalla makaaminen 0
Lähti liikkeelle ennen kuin ehdin kääntyä. En tiedä oliko sillä merkitystä kun vieruskaveri nousi ja omistaja meni sitä hakemaan. Harmi, muuten treeneissä tämä on ollut tosi varma liike ja levottomuuskin on alkanut vähentyä.

Sitten tapahtui kummia. Olimme kahdeksas koirakko kokeessa, joten hyvin oli aikaa odotella omaa vuoroa. Virittelin koiraa kehän reunalla kuten olin aikonutkin. Sähköä oli vaan ilmassa hieman liikaa ja Rumba sai sormistani joka kerta mojovat sähköiskut kun palkkasin namilla sitä, joten jossain vaiheessa tuli niihin yliannostus ja koira alkoi väistämään kättäni eikä tullut enää sivulle eikä uskaltanut edes ottaa namia kädestä. Kova pakkanen ja keinonurmi varmasti vaikuttivat asiaan, mutta suurin syyllinen näytti olevan uusi treeniliiivi. Kun otin sen pois, loppui sähköshokkien tulo koiran kirsuun, mutta koira ei ollut läheskään normaali enää ja väisti yhä kättä. Kävinkin sanomassa toimitsijoille että keskeytämme kokeen tähän kun koira ei ollut enää oma itsensä. He kuitenkin kehottivat kokeilemaan ainakin yhtä liikettä ja miettimään sitten vasta keskeyttämistä. Ja niinhän me mentiin kehään ja tehtiin loputkin liikkeet vaikka vire ei nyt ollut huipussaan...

Seuraaminen kytkettynä 7
Seuraaminen taluttimetta 6,5

Nämä voi hyvin niputtaa yhteen. Välissä oli hyviä pätkiä ja välissä koira haahuili. Ei kuitenkaan niin pahasti kuin edellisessä kokeessa. Seinään ja aitaan päin seuruu oli todella vaikeaa ja siinä pakka hajosi aina kokonaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Tässä oli jopa kunnollinen seuruu, ja nähdäkseni tippui nopeasti maahan.

Luoksetulo 10
Tämä oli hieno, nopea eikä törmännyt jalkoihin. Lopun pa taisi olla vähän vino(?)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Rumba jäi alussa nuuskimaan ja sen vuoksi kaksoiskäsky. Pysähtyminen oli huono, liikkui monta askelta perään mutta siitä ei tuomari maininnut. Pisteet meni kaksoiskäskystä.

Estehyppy 10
En ollut kyllä yhtään tyytyväinen. Toooosi flegmaattisesti lähti hyppyyn, silleen ei-rumbamaisesti

Kokonaisvaikutus 9
Yllättävän hyvä eli kaipa se tokolta näytti?