Rumban kanssa suunnattiin taas aamulla kasiksi AD hallille. Nyt mentiin ensimmäistä kertaa kävellen kun neiti alkaa olla jo iso tyttö ja voidaan vähän pidentää lenkkejäkin. Ikiliikkuja ei ollut moksiskaan kävelylenkeistä ja treeneistä jotka kestivät yhteensä yli kaksi tuntia.

Meidän lisäksi siellä oli vain yksi koira, joten hyvin jäi aikaa treenailla. Tokojuttuja taas peilin edessä. Seuraamista tehtiin sekä namin että lelun kanssa. Vasemmalle kääntyminen takkuaa vieläkin. Pitäis varmaan tehdä sitä kotosalla enemmän, ja lisäksi jotain muuta mikä auttais takapään hallinnassa, vaikkapa peruuttamista ja sen sellaista. Paikalla makaaminen oli hieno! Rumba malttoi tosi hyvin olla paikallaan vaikka toinen koira treenasi agilityä samassa hallissa :) Vielä kun itse oppis heittämään ne namit oikeaan kohtaan ettei sen takia tarvi nousta ;) Mutta kokonaisuudessaan meni tosi kivasti! Hyppyä otettiin kosketusalustan kanssa, sekä muutaman kerran ilman sitä, sekä kerran lelulla. Pieni koira on nyt hoksannut hyppy-käskyn ja hyppää mielellään. Tällä kertaa malttiakin oli niin ettei se yrittänyt varastaa. Parilla edellisellä kerralla ruutu on mennyt hyvin, mutta nyt se oli sitten hukassa. Noh, muutama onnistunut toisto saatiin mutta ei ehkä ihan parasta mihin koira pystyy.

Agilityä mentiin myös jonkin verran. Otin puomin siltaosan maahan ja siinä treenattiin pysäyttämistä. Muutama aivan upea pysädys, wau! Siis täysin ilman pakotetta l. hihnalla jarruttamista. Oppi alkaa siis pysymään kallossa pikku hiljaa =) Tietty pussia ja putkea mentiin myös, niissä ei ongelmaa. Rengas myös hienosti muistissa. Nostin hyppyjä hieman, olisko olleet ehkä n. 15-20cm(?), ja ylihän niistä mentiin. Koska vauhti ei liene ongelma, treenattiin taas ekan esteen takana pysymistä. Rumba tuijottaa ohjaajaa nyt vähän liikaa kun mentiin eka kerran ilman namia esteen takana, pitänee siis kiinnittää enemmän huomiota sujuvaan etenemiseen ja siihen että palkka tulis mieluummin edestä kuin kädestä. Nakkeja heittelin esteiden yli ja sillä tavoin meni ihan kivasti.

Sain vasta myös tiedon että Rumba pääsi Active Dogille agilityn alkeiskurssille :) Ihan hyvä näin n. 8 vuoden tauon jälkeen opetella alkeita ryhmän mukana eikä itsekseen, jospa virheiltä vältyttäisiin tai ainakin niitä tehtäis vähemmän ;)