Ulkona on pari päivän ajan ollut -30 ja ylikin, joten ulkoilut minimissään. Kaikki koirat ovat ihan pöhköinä sisällä ja Rumba tietty eniten. Inkku on vapautettu lenkkeilystä melkein kokonaan kun ei se pysty kävelemään. Liz ja Rumba ovat käyneet pidempiä lenkkejä, vaikka Lizzulle tekee sekin tiukkaa. Tänä iltana pakkanen laski jopa -20 asteen paikkeille, joten hurautettiin Rumban kanssa Active Dog areenalle vähän purkamaan energiaa.

Ensin lämmittelyksi vähän tokoa. Ilokseni halliin oli ilmestyneet peilitkin Peilin edessä sitten perusasentoa ja lyhyitä seuraamispätkiä. Upeaa kontaktia Rumbalta pitkästä aikaa, joskin onnistuin jotenkin naksuttelemaan aina väärässä paikassa eli silloin kun se katsoi muualle. Toivottavasti tuli edes muutama naksu oikeaan aikaan. Luoksetuloissa oli aluksi intoa enemmän kuin tarpeeksi ja törmäili jalkoihin. Sitten kädellä avustaen hieman maltillisempia. Otin myös muutamia kertoja luoksetulossa maahanmenoja, mitkä sujuivat hyvin. Kokeilin tätä takapalkalla, ja ihan hyvin malttoi. Nouto meni hienosti normikapulalla, otin jopa kokonaisena liikkeenä eikä ongelmia. Rumba ei varasta lähdössä, eikä pureskele kapulaa. Pk-kapulan kanssa hieman ongelmia, se on muka liian raskas eikä jaksa pitää suussa kovin kauaa. Höh, mokoma hienostelija Pienellä metallikapulalla lyhyeltä matkalla ja sekin sujui. Ilman seuruuta myös liikkeestä seisomista ja maahanmenoa, ihan ok. Jonkin verran kokeiltiin myös kaukoja, M-S hyvä, S-M liikkuu eteenpäin ja sitä otettiin namilla palkaten rinnan kohdalle. S-I ja I-S sujuu namilla ja voimakkailla käsimerkeillä auttaen. I-M ja M-I samoin, pitää vielä auttaa paljon. Tarkoitus oli ottaa vielä targettia ruutua ajatellen, mutta se pääsi unohtumaan.

Sitten vähän agia kun oltiin saatu lämmiteltyä. Puomia ja A:ta pari toistoa niin että palkka oli seuraavan esteen takana. Muutaman kerran karkasi mutta onneksi oli kuulolla sen verran ettei päässyt palkalle. Hienot kontaktit alastulolla! Puomille osaa tosi upeasti hidastaa kun tullaan kovalla vauhdilla, eikä nyt A:llakaan rämistellyt (joskin hidastin kädellä jonkin verran). Noin yleisesti ottaen pitää olla tyytyväinen kontakteihin tässä vaiheessa Sitten vielä kepeille menoa täydestä vauhdista. Ekalla kerralla vauhtia oli aivan liikaa, mutta sen jälkeen aivan mielettömän upeaa pujottelua! Lähestymiskulma oli suora, mutta parin esteen takaa vauhtia paljon ja toooosi hienosti R hidasti ja meni aivan oikeaan väliin siitä huolimatta. On se vaan niin super