Viime viikko pennun elämässä oli melko rankka ja uusiin asioihin tutustuttiin oikein urakalla.
Ensin torstaina käväistiin katsomassa "isojen koirien" TOKO-treenejä. Rumba vaatii melko paljon aikaa tottua uusiin asioihin, joten paljoa ei treenailtu, lähinnä kontaktikävelyä jonka avulla pentu rentoutui lopulta.
Perjantaina
meillä alkoi pentukoulu Active Dogilla. Aluksi piti räksyttää toisille koirille sekä kouluttaja Marille, mutta lopulta kun tilanteeseen oli totuttu, piti jopa kiivetä kouluttajan syliin pusuttelemaan :o) Pentukoulussa harjoiteltiin ensin "temppua", eli piti tehdä ohjaajan edessä ympyrä valitsemallaan tavalla. Rumba seurasi namia hyvin ja temppu olikin piece-of-cake. TOKO -liikkeistä harjoiteltiin sivulle tuloa. Sitähän on kokeiltu jo kotonakin, mutta toki vieras paikka aiheuttaa omat haasteensa. Mutta ihan ok meni joskin parannettavaa siinä on vielä. Luoksetulo oli myös ohjelmassa, sen Rumba suoritti vauhdilla! Lopuksi otettiin vielä agilityesteistä putki, jota on myös kotona harjoiteltu useampaan kertaan, mutta hyvä ottaa sitä muuallakin kuin kotipihalla ja onhan oikea putki tietysti erilainen kuin se lasten leikkiputki.
Lauantaina mentiin kannustamaan Pihka-mummoa TOKO:n piirinmestaruuskisan voittoon OKK:n hallille. Hallihan on melko pelottava paikka, mutta Rumba ei ollut moksiskaan. Katseltiin kisoja siellä vähän aikaa ja toivottavasti pentu katsoi mallia taitavasta isoäidistään =) Iltapäivällä ajeltiin vielä mutka Tupoksessa nuuskuttelemassa lampaita. Enemmän kiinnosti kuitenkin lampaan jätösten nuuskuttelu ja syönti, sekä toiset paimenkoirat. Mutta ehkä jotain jäi muistiin ja olisi taas askel eteenpäin mikäli ensi kesänä päästään oikealle paimennuskurssille :)
Uutena asiana opetellaan nyt leikkimistä sekä kotipihalla ja muissa paikoissa. Se sujuukin melko hyvin, mutta keskittymiskyky saattaa herpaantua mitä erilaisemmista asioista. Lisäksi pikkuiset maitohampaat eivät vielä ole kovin pitävät.