Ja kasvaa kohisten! Neiti on jo noin 38cm korkea ja paino huitelee jossain 9kg paikkeilla. Jännä juttu mutta nyt näyttäisi siltä että korvat ovat hieman taas taittuneet yläosasta. En tiedä kyllä bortsujen korvien kehityksestä mitään, mutta voiko noista vielä tulla taittokorvat? Jotkut sanoo että hampaanvaihdon yhteydessä korvien asento vakiintuu. Samahan tuo miten ne asettuvat mutta hauska seurata :) Sain myös uuden digikameran, pitää yrittää laittaa kuvia jossain vaiheessa.

Edellisellä viikolla tehtiin niin paljon uusia juttua että tämä viikko onkin ollut rauhallisempi. Perjantaina AD treeneissä jatkettiin sivulletuloharjoitusta ja pidennettiin sivullaolo aikaa. Luoksetulo otettiin tällä kertaa niin että ohjaaja oli selin koiraan. Rumba ei moisesta hätkähtänyt ja palkkasin sen lelulla. Uutena juttuna otettiin maahanmenoa. Sitä ollaankin vähän harjoiteltu etukäteen, eikä uusi paikka tuottanut ongelmia. Samoin aloiteltiin kontaktikävelyä, vahvistettiin koiran nimen merkitystä ja kokeiltiin istumista häiriötilanteessa eli lähellä muita pentuja. Ikäänsä nähden Rumballa on melko hyvä keskittymiskyky ja se jaksaa tehdä juttuja aika paljon. En tiedä onko se enemmän kiinnostunut minusta vai lihapullasta. Ehkä lihapullat vievät voiton kuitenkin =) Agilityesteistä otettiin taas putkea, ja koska ryhmäläiset osasivat sen hyvin, laitettiin se myös mutkalle. Rumbali syöksyi jo putkeen kuin vanha tekijä :) Palkkasin sen taas lelulla, se tuntuukin olevan koiralle todella mieluinen. Varsinkin vinkulelu jota on kiva kantaa suussa.

Tänään otin vielä kotipihalla putkea, pujottelua (kujalla) sekä tokojuttuja. Pujottelu ei oikein kiinnostanut koiraa joten sitä otettiin vain kerran kun saatiin onnistumaan. Putkea otin niin seisoin putken keskikohdalla ja viittasin kädellä jompaan kumpaan päähän. Hyvin Rumba osaa hakea oikean pään. Tokojutuista otettiin sivulletuloa, istumista, maahanmenoa, kontaktikävelyä ja uutena juttuna seisomista joka ei vielä auennut. Myös naksutinta vahvistettiin ja käytin sitä osittain myös palkatessa.