Viime viikolla on Rumban kanssa keskitytty lähinnä jäljestykseen. Vielä on ongelmia keppien ilmaisun kanssa, mutta jotain on tapahtunut pienen koiran korvien välissä ja tuokin kehittyy koko ajan parempaan suuntaan.

Tiistaina tein lähimetsään pitkähkön jäljen. Tarkoitus oli tehdä siitä yli kilometrin mittainen, mutta valitettavasti suunnitellulla reitillä oli marjastajia ja jouduin oikaisemaan eri kautta. Karttapalvelun mukaan jälki oli kuitenkin noin 700m mikä lienee ihan riittävä. Keppejä laitoin jäljelle runsaasti, ja vain ensimmäisille laitoin namit houkuttimeksi. Jäljellä oli myös pari tien ylitystä. Rumba jäljesti varmasti ja vauhdikkaasti, ainoastaan noissa teiden ylityksissä oli vähän pyörimistä, mutta yritin olla kuitenkin auttamatta liikaa. Kepeistä varmaan puolet jäi ilmaisematta, mutta osan se otti omatoimisesti kuitenkin.

Keskiviikkona kävimme Annalankankaalla Paulan, Saaran ja belggareiden kanssa, Jäljen lisäksi otimme esineruutua, ensimmäistä kertaa meille ihan "oikea" ruutu. Paula talloi meille ehkä noin puolisen kilometriä pitkän suorahkon jäljen, ja taas runsaasti keppejä. Jälki vanheni noin tunnin verran. Aluksi otettiin esineruutu. Aluksi omalla lelulla, mikä löytyikin nopeasti. Ja sitten kokeiltiin vieraalla esineellä, joka oli työrukkanen. Sitä Rumba ei meinannut löytää millään. Tai oikeastaan löysi, muttei ottanut suuhun. Kävimme sitten yhdessä hakemassa sen pois. Jäljellä R ei kovin pahasti edes kaahannut, ja loppua kohden alkoi jopa itsenäisesti ilmaista keppejä aivan yllättävän hyvin. Paulalta saatiinkin paljon vinkkejä jäljelle, esineruutuun ja keppien ilmaisuun. Kiitos paljon niistä, kaikki tulee varmastikin meille keltanokille tarpeeseen