Tällä viikolla onkin treenattu oikein urakalla. Lisäksi Rumban elämässä ovat koittaneet uudet kujeet alkavan murrosiän takia. Eli kakara joutuu nyt elämään tiukemmassa kurissa ja nuhteessa. Huoh. Ehkä siitä joskus vielä koira tulee?

Keskiviikkona päästiin pitkästä aikaa mukaan TOKO valmennusryhmän treeneihin. Eipä siellä kyllä montaa koiraa ollutkaan. Meidän ja valmentajien lisäksi vain yksi koirakko. Rumballe teki hyvää käydä vähän erilaisessa paikassa, eli Höyhtyän koulun kentällä. Ihme ja kumma, pyörät ja muut liikkujat eivät sittenkään vieneet kaikkea mielenkiintoa eikä se edes yrittänyt karata minkään perään vaikka oli irti. Kenties voisin luottaa siihen vähän enemmän? Otettiin sitten lähinnä perusjuttuja, eli kontaktin pitämistä, luoksetuloa ja seuraamista. Viimeksi mainittu on mennyt ehkä vähän huonompaan suuntaan, kenties Rumba sekottaa sen "liki" -käskyyn jota käytän irtiollessa jos haluan koiran kulkevan lähellä? Kontaktia pitäisi treenata enemmänkin, ja se jos mikä on oivallinen harjoitus murkkuikäiselle.

Torstaille olin varannut Noora Salosen kahden tunnin agilitykoulutuksen Lizzulle sekä Rumballe. Mukana oli myös kaksi muuta koirakkoa. Ensin ajattelin että noinkohan tytöt kestää näin pitkän treenin, mutta loppujen lopuksi aika meni kuin siivillä eikä merkkiäkään pitkästymisestä. Esteitä ei ehditty suorittaa kovinkaan montaa, mutta eihän se määrä mitään merkkaa, vaan laatu. Hiottiin siis haastavia ohjauskuvioita ihan vaan muutamalla esteellä. Rimatkin olivat lähes maassa. Sama pää kesät-talvet, joten en muista mitään termejä hienoille ohjaustekniikoille.

2 esteelle ohjausta treenattiin sekä takaakiertona että kutsumalla 2 esteen siivekkeen vierestä. Tosin Rumban kanssa jätettiin se takaakierto väliin kun ei se vielä hallitse sellaista. Lizzun kanssa ei suurempia vaikeuksia, mutta Rumbaa en oikein saanut kääntymään tiukasti. Onnistuihan se lopulta kun onnistuin pitämään kädet vakaana ja tarkkana :) Seuraava haasteellinen kohta oli 5 este, jossa treenattiin koiran kääntämistä edessä. Tällekin on varmaan joku hieno termi olemassa, mutta eipä tarttunut meikäläisen päähän sekään :D Lizzu meni ihan kivasti kun tajusi mistä on kyse, mutta se onkin taitava kääntymään pienessä tilassa. Rumban kanssa sen sijaan saatiin vääntää enemmänkin. Ei vaan ohjaajan kädet taivu tällaiseen, enkä meinaa muistaa että isompi koira vaatii enemmän tilaa. Saatiin tämäkin sitten onnistumaan pari kertaa. Lisäksi kokeiltiin samaa "nenästä vetämällä". Se tuntui vähän helpommalta, kunhan vaan malttais odottaa koiraa hieman kauemmin. Kivat treenit, vähän erilaisetkin, kun esteitä oli niin vähän. Ja Rumba joutui todella käyttämään pieniä aivonystyröitään, niinpä se sippasi nopeasti kotona.

 1240641816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina suunnattiin AD hallivuorolle seitsemäksi :D Huhhuh. Tällä kertaa oltiinkin ihan kolmestaan Rumban ja Lizzun kanssa, treenikamujen ollessa estyneitä. Jaksoin jopa vääntää koko tunnin, ja olishan siellä viihtynyt pidempäänkin :)

Rumban kanssa otettiin pääasiassa TOKO:a, sekä hinkattiin vielä tuota torstain agitreeniä. Ruutua otettiin muutamaan kertaan. Se oli vielä muistissa vaikkei ole tehty pitkään aikaan. Uutena juttuna otin siihen mukaan myös maahanmenon, ja täytyy olla ylpeä pienestä koirasta joka meni heti ja niiltä sijoiltaan maahan. Yleensä se lähtee tulemaan kohti kun kauempaa käskee maahan. Ilmeisesti kosketusalustasta on apua? Sitten otettiin hyppyä, joka oli päässyt vähän unohtumaan mutta muistui mieleen nopeasti. Peilin edessä perusasentoa ja kontaktin pitämistä. Naksuttelin aina kun oli tiivis kontakti. Ja niitä parin askeleen seuraamisia. Näyttäis siltä että tulee jonkin verran väljyyttä kun katson eteenpäin, lelulla onnistui ehkä paremmin. Treenailtiin myös paikallaoloa. Seisominen paikallaan on vielä hakusessa ja koira liikkuu herkästi varsinkin kun olen tulossa takaisin sivulle. Eli sitä pitäis harjoitella kovasti. Rumba pääsi jälleen yllättämään suuresti, kun otettiin paikallamakuuta! Hypin, pompin, juoksentelin, taputin käsiä, kiersin koiran ympäri ja se pysyi hienosti paikallaan! Ja tämäkin tehtiin vasta agiliitelyn jälkeen joten olisi voinut olettaa että se olis käynyt kierroksilla. Vaan hyvin osasi rauhoittua.

Lizzu teki vain lyhyen agitreenin. Otettiin keppejä eri kulmista ja niin että juoksin itse lujaa sen ohi, sekä otin sivusuunnassa etäisyyttä. Todella upeaa ja nopeaa pujottelua tällä kertaa. Voi kun saisi sen tekemään saman myös kisoissa... Lisäksi otettiin myös tuota torstain treeniä eli edessä kääntämistä, sekä kahdella hypyllä "ratatreeniä" eli erilaisia kuvioita. Mieletön vauhti päällä! Harmi kun kontaktiesteet olivat purettuna ja keinukin niin hankalasti etten jaksanut sitä alkaa raahaamaan kentälle. Eli kontaktit jäivät nyt treenaamatta.