Viikonloppu oli taas agilitytäyteinen, tällä kertaa treenien lisäksi myös kisailtiin pitkästä aikaa. Rumba kävi ensin lauantaina aamutreeneissä. Pääpaino taisi olla rauhoittumisessa, erityisesti otettiin esteen takana odottamista. Muutama hyppysarja, puomin kontaktia, pujottelua ja muuta tehtiin vaan vähäsen.

Illalla Lizzu kirmasi kolme starttia KAS:n kisoissa. Ensin oli hyppyrata, joka sujui virheettömästi, mutta melko hitaasti. Erityisesti kepeillä taas haahuiltiin. n. 6 sekuntia yliaikaa. Seuraavaksi vuorossa oli perusrata. Sain Lizzun viritettyä ja kiihdytettyä hyvin ennen rataa, mikä oli hyvä merkki. Alku oli meille hieman kinkkinen ja niinpä Lizzu valitsikin kolmanneksi esteeksi A:n alla olevan putken A-esteen sijaan. Loppuratakin meni plörinäksi ja tultiin suoraa reittiä maaliin. Viimeiselle radalle lähdettäessä Liz oli yhä vireessä ja rataantutustumisessa mietin että tämä saattaisi olla se "meidän rata". Alussa kiva suora, kolme hyppyä ja puomi. Todellakin koira ampaisi lähtöön ja suoritti puomin reippaasti, haahuilematta! Siitä edelleen vauhti riitti, kunnes kepeillä haahuiltiin. Keppien jälkeen kesti jonkin aikaa että vauhti saatiin kiihtymään. Kuitenkin A meni kivasti myös! Puhdas rata, yliaikaa 0.65 sekuntia eli NOLLA kun sääntömuutos ei vielä ole voimassa!! Huhhuh! Sijoitus oli sitten toinen. Eli sitä oltais niinku yhtä nollaa vaille kolmosissa, tosin en tiedä haluanko edes sinne... Kakkosissa olis ihan kiva vielä kisailla ;)

Sunnuntaina oli Rumban viimeinen agilityn alkeiskurssi. Siellä mentiin kivoja radanpätkiä. Pari vauhtisuoraa hyppyjen sekä putken kera, ja treenattiin valssaamista. Rumba ei häkeltynyt valssista, mutta minulla oli putken jälkeen käskyt myöhässä kun en älynnyt että se tulisi sieltä ulos niin nopeasti. Lisäksi otettiin uutena esteenä keinua, josta treenattiin vain kolauttamista. Eli annettiin koiran itse tassulla kolauttaa puomin alastuloa maahan ja pamauksesta palkka. Sain paljon uusia vinkkejä keinun kouluttamiseen joten tästä on hyvä lähteä eteenpäin.