Vähän on nyt laiskuutta ilmassa ja päivitykset tulevat viiveellä. Tosin viime viikolla oli ti-pe joka ilta jotain koiriin liittyviä menoja ja lauantaina käytiin Kemissä joten eipä sitä aikaakaan ole ollut. Lauantain aamutreenitkin jäi väliin kun tuntui että nyt pitää vähän hengähtää.

Rumba aloitti Minnan koirakoulussa agilityn jatkoPRO -kurssin. Mukana oli kuusi koirakkoa, joista suurin osa maxeja. Tehtiin muutamia ohjausharjoituksia rimat matalalla. Ensin hyppyä niin että koira piti saada hyppäämään tiukasti kaartaen siivekkeen vierestä. Kivasti meni kun koira hoksasi homman jujun, mutta pitäisi vaan yrittää muistaa että kokematon koira täytyy aina ohjata tooosi tarkasti. Toinen ohjausharjoitus oli useamman esteen sarja, jossa piti valssata joka välissä. Taas meinasi unohtua se tarkka ohjaaminen perille asti, ja sain myös bc:n ohjaamiseen hyvän vinkin, että kädet täytyy pitää vakaana eikä huitoa kuin tuulimylly jotta rimat pysyvät ylhäällä =) Lisäksi otettiin putkea ns. sikakulmasta. Ensin Rumba ei meinannut hoksata koko hommaa vaan hyppäsi putken yli. Sekin saatiin sitten sujumaan kun vein sen tarkemmin perille asti. Myös kontakteja ehdittiin hinkata jonkin verran. Rumba pysähtyy alastulolle kuin tatti, joten voisin varmaan alkaa vaihtelemaan harjoitusta ja liikkua eri tavoin.

Lizzun treeneissä mentiin pidempää rataa, ja kaikkia kontaktiesteitä. Keinukin meni melko reippaasti namikupin avustuksella. Pyrin nyt käyttämään sillä aina namikuppia radan päässä jotta saataisiin vauhtia ylläpidettyä. Sen avulla se myös uskaltaa kivasti irrota suoralla pätkällä. Ja jopa malttikin on kehittynyt siihen pisteeseen ettei yritetä oikoa.... ainakin enimmäkseen ;)