Nyt on taas aikaa treenailla kun on monta vapaata, eikä meillä panosteta joulunviettoon mitenkään erityisesti. Lauantaina käytiin aamulla AD hallilla treenailemassa. Tällä kertaa olikin enemmän agipainotteiset harkat. Hallilla oli valmiiksi matala puomi, ja siinä otettiin pysäytyksiä taas. Putkia tietty taas lämmittelyksi, ja jonkin verran matalia hyppyjä. Uutena juttuna otettiin hyppyjä vinoista kulmista, sekä hypyn jälkeen tiukkaa käännöstä takaisinpäin. Tässä oli apuna putki. Todella tarkkaan ja selkeästi pitäis yrittää muistaa ohjata, eihän pieni vielä älyä ohjaamisesti juurikaan mitään. Ei aina pysy ohjaajan mielessä ettei se kulje konkarin tavoin =) Hieman tokoteltiin myös peilin edessä, seuraamista, käännöksiä, sivulletuloa sekä hyppyä. Pian tuleekin puoli vuotta täyteen ja saadaan nostaa vähän rimoja ja ottaa lauta lisää tokohyppyynkin sekä alkaa kulkemaan hallille kävellen. Toivottavasti keskittymiskyky ja maltti kasvaisivat myös iän myötä ;)

Tiistaiaamuna käväistiin Päivin ja Katjan kanssa AD hallilla tokottelemassa. Tokottelu on ollut viime aikoina aika vähissä, mutta siitä huolimatta seuraaminen on kuulemma yhä hallussa. Lisäksi otettiin ruutua ja luoksetuloa. Ruudun harjoitteluun pitää lisätä paikallaan pysyminen ettei koira lähde ennen aikojaan sieltä livistämään.

Tänään iski taas tokoinnostus ja treenailtiin kodinhoitohuoneessa Rumban kanssa muutamia juttuja. Istu-seiso-maahan otettiin nyt oikeastaan eka kertaa niin että seisoin itse, enkä antanut paljon apuja käsimerkeillä. Muuten ihan jees, mutta istu -käsky näyttäis olevan jostain syystä vaikeampi kuin muut. Siihen tarvittiin vielä apuja. Lisäksi saksin kosketusalustan pienemmäksi ja otettiin sitä pidemmältä matkalta kera käskyn, ja vieläpä niin että heitin namin koiralle kauempaa ettei tarvinnut poistua sieltä. Lopuksi vielä vähän noutotreeniä. Näyttäisi siltä että nouto saa pienen koiran kuumumaan nopeasti, eli sitä ei voi kovin kauaa treenailla. Maltti ei vielä riitä kapulan pitämiseen suussa nätisti kovin kauaa, mutta saatiin pari ihan kivaa luovutusta kuitenkin.